MTWTU Summer Leadership Camp — перетворюємо мрії на реальність

Серія мотиваційних вебінарів MTWTU Summer Leadership Camp, проведена Молодіжною Радою ПРМТУ в співпраці з Гаррі МакДеніел, доктором філософії, академічним директором програми MBA в Університеті WSB у Вроцлаві (Польща), який має докторський ступінь з управління людськими ресурсами в Техаському університеті (США) і працював викладачем університету, керівником з глобального лідерства та планування кадрового потенціалу в міжнародній компанії, автором чисельних книг з управління, співпраці та лідерства, цьогоріч стала справжнім стимулом розвитку лідерського потенціалу та відкриття особистого призначення для нашої профспілкової молоді — півсотні учасників з усієї України та з-за кордону.

MTWTU Summer Leadership Camp — це не просто серія вебінарів. Це інтерактивний захід, де молодь отримала лідерські навички, навчилася співпрацювати та розв'язувати складні завдання. Важливим фактором було не лише отримати щось нове, але й поділитися власними здобутками з оточуючими. MTWTU Summer Leadership Camp створила міцні дружні та партнерські стосунки, які перетинають кордони. Це місце, де ідеї наших спілчан набули нового значення та надихнули на звершення.

Теорія — це коли все відомо, але нічого не працює. Практика — це коли все працює, але ніхто не знає чому. Ми ж об'єднали теорію та практику задля становлення справжніми лідерами та відкриття свого призначення нашими спілчанами. Така інтеграція розвиває не лише навички, але й розуміння того, чому ці навички важливі, і як вони можуть бути використані для досягнення конкретних цілей. Це допомагає бути більш ефективними та впевненими у своїх діях. Ідеї та знання без можливості їх застосування у реальному житті можуть залишитися безрезультатними. Ми ж, в свою чергу, допомогли членам Профспілки зрозуміти, як використовувати теоретичні знання у практичних ситуаціях.

Гаррі МакДеніел вважає своєю найголовнішою роллю в житті — бути людиною. «Всі звання та регалії не такі важливі, ніж той вплив на людей, який можна справляти. Звичайно, у мене є статуси, які важливі для деяких людей: я автор книг, професор, професійний коуч, майстер-тренер. Але єдине, що я насправді хочу, — щоб про мене говорили: «Це людина, якій не все одно. Він може допомагати іншим людям у їхній подорожі життям». І така подорож життям захопила наших учасників MTWTU Summer Leadership Camp, за що ми щиро вдячні Гаррі.

Групові дискусії, виконання спільних завдань допомогли краще пізнати один одного, прокачати себе та свої навички. «Теми досить цікаві. Спілкування в групах надало можливість почути думки інших учасників, надихнутися їх результатами та побачити власні доволі складні/невирішенні питання під іншим кутом», — зазначив учасник MTWTU Summer Leadership Camp Павло.

Пошук свого призначення керує нашою поведінкою, будує майбутнє і надає сенс життю. Один із учасників MTWTU Summer Leadership Camp, Михайло, наголошує: “Шлях до свого призначення є складним та тернистим, але завдяки ПРМТУ ми наблизилися до свого призначення, обмінялися досвідом та навичками, які допомогли розкрити свій потенціал”.

Дійсно, важливу роль в нашому житті та спілкуванні з іншими відіграє досвід, особливо під час війни. Війна — це випробування, яке викликає найглибші емоції, змінює життя та формує власний досвід.

Досвід є невід’ємною складовою нашого життя, і ми повинні використовувати його для досягнення успіху. Проаналізувавши власний досвід, наші учасники вже готові підвищувати свою мотивацію, цілеспрямованість та енергію.

«На вебінарах я зрозумів, що досвід може допомагати і мотивувати. А також я почав перші кроки для визначення своєї мети, цілей на майбутнє та шляху до великого позитивного лідера», — зазначив учасник MTWTU Summer Leadership Camp Олег.

Але, для зміни власного життя на краще, потрібно відповідати за свої слова і вчинки. Ваші слова завжди відповідають вашим діям? Відповідаючи на дане питання на вебінарах, стало очевидним, що ми не завжди говоримо та робимо одне й те ж саме. Якщо ми обіцяємо щось, то обов'язково повинні виконати сказане. Відповідність слів діям — відіграє ключову роль у реалізації наших намірів, досягненні цілей та впливі на власне життя. Коли ми враховуємо цей аспект у нашій поведінці, ми стаємо більш ефективними та послідовними у досягненні своїх цілей. Коли твої слова відповідають твоїм діям — ти непереможний.

Учасник MTWTU Summer Leadership Camp Влад, говорить, що: «Співрозмірність слів та дій є істотним важелем в житті, які допомагають зрозуміти себе, свої цілі, та, навіть, визначити себе».

MTWTU Summer Leadership Camp змінило життя деяких учасників. Так, можливо, звучить громіздко та банально. Але коли ми отримуємо щирі відгуки, то розуміємо, що наша активна діяльність надихає членів ПРМТУ на зміну власного життя на краще: «Я дуже дякую, що ви зробили такі чудові вебінари, вони зараз мені допомагають прийняти, можливо, найголовніше рішення у моєму житті️», — пише Христина.

«Я знайшла своє призначення з ПРМТУ і тепер точно знаю як не абстрактно, а конкретно реалізувати свої мрії», — говорить Ярослава.

Навіть найсміливіші мрії можуть стати реальністю, якщо працювати над ними з відданістю та цілеспрямованістю. Тож завдяки MTWTU Summer Leadership Camp мрії наших учасників стали реальністю.

«Дякую MTWTU Summer Leadership Camp за цей незабутній досвід та можливість об'єднувати людей у спільних зусиллях для створення кращого завтрашнього дня! Ваші члени Профспілки — неперевершені. Я дуже вражений. Ваш друг, Гаррі».

Мрії є потужним джерелом натхнення, але для того, щоб вони стали реальністю, потрібна підтримка, наполегливість і план дій. Занурившись у виклики лідерства, командної роботи та особистісного зростання, учасники MTWTU Summer Leadership Camp змогли відкрити нові горизонти для себе.

На шляху до мрії завжди виникають труднощі і перешкоди, тому важливо не здаватися та вірити в себе. А коли здається, що весь світ налаштований проти тебе, пам'ятайте, що ПРМТУ та Молодіжна рада Профспілки допомагають та надихають спільно рухатися до мрії.

Нехай шлях до мрії буде повний незабутніх моментів, перемог і зростання. Перетворюйте виклики на можливості, а невпевненість — на мотивацію.

«Об’єднана молодь — це рушійна сила для покращення світу», — наголошує учасниця MTWTU Summer Leadership Camp Вікторія.

В межах MTWTU Summer Leadership Camp наша профспілкова молодь познайомилася особисто з Лідерами, які точно знають, що незважаючи на всі випробування часу, молодь є рушійною силою розвитку морської індустрії та запорукою прогресивності профспілок.

Голова ПРМТУ, морський посол доброї волі IMO Олег Григорюк своїми вчинками демонструє як створювати надихаюче середовище та рухатися вперед, не зупиняючись. Реалізація ідей молоді — шлях до успіху.

Крістер Норфалл, координатор Північної Федерації транспортників (NTF), доводить, що сміливість має бути завжди попереду будь-яких дій. Яким би не був важкий час, взаємодопомога та підтримка один одного — гарантія успіху.

Наші профспілкові Лідери вірять у молодь і готові підтримувати та наставляти їх у стрімкому розвитку.

Досвід MTWTU Summer Leadership Camp надихає нас продовжувати працювати над тим, щоб морська індустрія та профспілковий рух залишалися сильними і прогресивними. Разом — ми зможемо досягти великих успіхів.

У нашій єдності — сила та незламність!

Більше новин з тегом #Молодь

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Дякуємо за звернення!