Молоде покоління українських моряків

Цей тиждень у Литовській морській академії був наповнений заходами, що надихають молоде покоління на досягнення нових вершин.

Так, першокурсники Херсонської державної морської академії, які навчаються в Литовській морській академії за підтримки ПРМТУ та ITF Seafarers' Trust отримали свої перші погони кадетів. Перед ними розгортаються можливості для професійного зростання, де кожен крок – це нове відкриття і виклики.

З ними зустрілися Голова ITF Seafarers' Trust Кеті Хіггінботтом, Голова ПРМТУ Олег Григорюк, в.о. ректора ХДМА Василь Чернявський. Були обговорення досягнення курсантів, їх проблеми та потреби, плани на шляху до отримання високоякісної професійної підготовки.

«Ми впевнені, що інвестування в навчання та підготовку молоді – це не лише вклад в їхнє майбутнє, але і в майбутнє нашої країни. Ми прагнемо, щоб наші курсанти здобули не лише теоретичні знання, але й практичний досвід, який дозволить їм стати справжніми фахівцями у своїй галузі. Для нас важливо не лише надати студентам можливість отримати якісну освіту, а й підтримувати їх на всіх етапах навчання. Наша мета – забезпечити їм всі необхідні ресурси та умови для розвитку їхніх професійних навичок та кар'єрного зростання. Ми впевнені, що наші курсанти – майбутні лідери у своїй сфері, які зможуть гідно представляти Україну на міжнародному ринку праці», – зазначив Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Курсанти поділилися враженнями від навчання протягом першого семестру у двох морських закладах, розповіли про досвід, який набули протягом цього періоду.

На наступний день 67 випускників ЛМА отримали дипломи. Серед них – українські курсанти, які одночасно навчалися у ХДМА та ЛМА та отримали два навчальні дипломи: український та литовський.

Водночас на запрошення ПРМТУ Литовську морську академію відвідав представник компанії Wilson Ship Management. Провели зустріч із ректоратом обох академій, Головою ПРМТУ Олегом Григорюком, де обговорили можливості співпраці з метою розширення можливостей для українських курсантів.

Нагадаємо, ПРМТУ разом з ITF Seafarers' Trust реалізують уже другий проєкт, у рамках якого надано 10 спонсорованих місць у Литовській морській академії для курсантів, які вступили до ХДМА у поточному навчальному році.

Більше новин з тегом #Молодь

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!