Херсонській державній морській академії 185 років!

У 2019 році Херсонська державна морська академія відзначає 185-річчя з дня свого заснування. До цієї дати приурочені важливі і урочисті події, які проходять протягом усього цього року.

Так, 31 жовтня відбулися урочисті збори колективу ХДМА, в яких взяли участь почесні гості, серед яких представник Профспілки робітників морського транспорту України. Ювілярів чекали безліч поздоровлень і подарунків, яскрава концертна програма, нагородження співробітників ВНЗ грамотами та подяками. Представник ПРМТУ передала співробітникам Академії почесні нагороди Федерації профспілок України і Профспілки робітників морського транспорту України.

У залі засідань вченої ради відбулося підписання договору про співпрацю між Херсонською державною морською академією, компанією «Нібулон» та Науковим парком ХДМА «Інновації морської індустрії». Генеральний директор ТОВ СП «Нібулон», Герой України Олексій Вадатурський привітав партнерів з ювілеєм закладу і висловив упевненість, що угода принесе користь всім сторонам і буде сприяти більш ефективному впровадженню досягнень науки в освітню і практичну діяльність.

Після урочистої частини у навчального корпусу №1 висадили липову алею на честь Міжнародного дня Чорного моря, який відзначається 31 жовтня.

Більше новин з тегом #Моряки

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

Дякуємо за звернення!