Day of the seafarer 2022

Любі моряки!

Вітаємо вас із вашим професійним святом — Міжнародним днем моряка!

2020 року пандемія COVID-19 перевала звичне життя кожної людини на нашій планеті. Пандемія показала всім і кожному, наскільки не готовими виявилась морська галузь та світові уряди до цього форс-мажору. Ми вистояли, стали сильніші.

24 лютого 2022 року застигло життя кожного українця. Війна ввірвалася у наші домівки, не залишивши осторонь нікого. Неймовірна стійкість та зусилля мільйонів людей, наші спільні зусилля, любі моряки, кожного дня наближають День Перемоги.

Українські моряки складають 8 % у світовому судноплавстві. Наразі близько 35-40 тисяч моряків позбавлені можливості перетинати кордон під час війни та не можуть працювати, ризикуючи втратити контракти. Але ми невпинно працюємо над тим, щоб ви отримали таку можливість.

Хочу побажати вам та вашим близьким мирного неба, світлих надій, впевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні. Всім тим, хто довго не бачив своїх рідних — бажаю якнайшвидше їх обійняти. Всім тим, хто залишив свої домівки — бажаю скоріше повернутися додому. Всім хто хоробро тримає наші рубежі на суші і на морі, під вогнем противника, на волонтерському фронті — ми бажаємо міцного здоров’я та незгасючої надії.

Ми обов’язково переможемо! З нами увесь світ! Слава Україні!

Більше новин з тегом #В світі

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Мандрівка «Потяг пам’яті»

ETF (Європейська федерація транспортників) та Friedrich-Ebert-Stiftung (Фонд Фрідріха Еберта) організували унікальну навчальну подорож для молодих профспілківців з метою вивчення історії Голокосту, аналізу подій сучасності та виховання нового покоління лідерів, здатних будувати демократію та захищати права людини.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

Дякуємо за звернення!