ПРМТУ продовжує роботу з надання морякам права на перетин кордону

Як повідомлялося раніше, Професійною спілкою робітників морського транспорту України направлено звернення на ім’я Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, а також Секретаря ради Національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексія Данилова щодо необхідності найскорішого визначення порядку надання морякам дозволу на перетин державного кордону України на виїзд для цілей забезпечення стабільних морських перевезень вантажів, у тому числі в рамках «зернової ініціативи».

В своєму звернення ПРМТУ акцентує увагу на функції, які виконують моряки, а також на тому, що експлуатація морських торговельних суден без моряків є неможливою.

Апарат РНБО, отримавши звернення ПРТМУ, невідкладно надіслав лист Кабінету Міністрів України з проханням невідкладно його розглянути.

Також зазначаємо, що за ініціативи ПРМТУ та Федерації профспілок транспортників України Спільним представницьким органом профспілок на національному рівні також направлено звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності визначення порядку та умов надання дозволу на перетин державного кордону України на виїзд для моряків, пілотів та іншого авіаційного персоналу.


https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/jzqLckQkdZjCBjw1QWcY25L4-G_9ualn.pdf


https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/ItByHE8pNHCAwBHD84R4wSjW8bgpVspG.pdf

More news with tag #Seamen

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

Thank you for contacting us!