«Моє життя врятувала Профспілка»

Історії справжніх героїв надихають та зміцнюють нас. Це історія про моряка, члена ПРМТУ, який з перших днів війни добровільно став до лав ЗСУ, щоб захистити свою сім'ю, відстояти свободу та незалежність своєї країни.

Андрій 21 рік працював у морі, продовживши династію моряків. Він завжди був готовий до труднощів, які приносило морське життя, але доля піднесла йому зовсім нове випробування – випробування, яке зазнав весь український народ.

«Доля кинула мені, як і всьому нашому народу, виклик: ми маємо об'єднатися та дати відсіч агресору. Що я, не роздумуючи, і зробив – пішов на фронт», – каже Андрій.

Понад рік моряк провів на передовій, ризикуючи життям заради миру в рідній країні. В один зі складних моментів Андрій звернувся до Профспілки за матеріальною допомогою.

«Профспілка відразу пішла назустріч і допомогла мені. Я тоді зміг придбати обмундирування, серед якого була каска. І ця каска згодом врятувала мені життя. Ми потрапили під страшний обстріл. Куля, яку російський снайпер випустив мені в голову, розлетілася об каску. Я втратив свідомість і не приходив до тями хвилин 40. Того дня ми втратили багатьох хлопців. А моє життя, виходить, врятувала Профспілка, завдяки якій я придбав цю каску. Це просто якесь диво. Неможливо підібрати слова, щоб висловити, наскільки я вдячний ПРМТУ. Ця каска для мене тепер є символом турботи та підтримки від Профспілки, символом життя», – розповідає Андрій.

Ця історія нагадує нам про важливість єдності та підтримки один одного. Після реабілітації Андрій продовжує службу. Ми пишаємось тим, що такі люди є серед нас. Повертайтесь живими!

More news with tag #Seamen

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

"You can achieve any goal you want: women can do everything"

Since childhood, Kateryna Hoyman has dreamed of sea adventures. She spent every spare minute near the Black Sea, looking at the ships. This way, she felt like a part of this big world where every day brings new impressions and challenges. Thus, she decided that her future was connected with the sea.

Thank you for contacting us!