Країна-агресор обмежує трудові права моряків

Шановні моряки!

Повідомляємо про чергове грубе порушення російською федерацією норм міжнародного права та прав українських моряків.

06 жовтня 2023 року уряд російської федерації прийняв розпорядження № 2723-Р, яким затверджено особливий порядок в’їзду громадян України до росії з третіх країн.

У розпорядженні зазначено, що з 16 жовтня (00 год. 00 хв.) тимчасово обмежено в'їзд на територію рф громадян України з території третіх країн, але термін дії обмежень у розпорядженні не встановлений.

Громадяни України зможуть в'їхати в країну лише через автомобільний пункт пропуску «Лудонка» в Псковській області, а також через московський аеропорт «Шереметьєво».

Правило поширюється на всіх громадян України, які досягли 14-річного віку, та дітей віком до 14 років, якщо вони подорожують у супроводі законного представника, який є іноземним громадянином.

Офіційно розпорядження не містить яких-небудь виключень щодо в’їзду в росію з окупованих українських територій. Неофіційні джерела новин повідомляють, що змін для в’їзду в росію з окупованих українських територій не передбачено.

Розпорядження не містить жодних виключень чи «особливих» відомостей для українських моряків, які перетинають кордон на борту суден, із заходом в порти російської федерації.

Ймовірно, що ухвалення цього розпорядження не матиме негативного впливу на українських моряків, які не планують сходити з борту судна на берег у російських портах.

Проте, ухвалення такого розпорядження ставить під загрозу можливу зміну екіпажу та репатріацію українських моряків у російських портах.

Наразі немає інформації, чи буде українським морякам надано необхідну медичну допомогу в портах російської федерації, а саме у разі необхідності екстреної госпіталізації.

Цілком очікувано, що міграційні органи російської федерації можуть не забезпечити доступ до необхідної медичної допомоги та госпіталізації в медичних установах в російських портах.

Вищезазначеним розпорядженням в черговий раз грубо обмежуються права українських моряків на доступ до території держави в порту під час перебування судна, передбачені нормами міжнародного права.

Просимо врахувати цю інформацію під час подальшого працевлаштування, особливо зважаючи на обмеження повноважень в російській федерації інспекторів ITF у зв’язку з визнанням ITF небажаною організацією в росії.

More news with tag #Seamen

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

"You can achieve any goal you want: women can do everything"

Since childhood, Kateryna Hoyman has dreamed of sea adventures. She spent every spare minute near the Black Sea, looking at the ships. This way, she felt like a part of this big world where every day brings new impressions and challenges. Thus, she decided that her future was connected with the sea.

Criminalisation: An International Issue

Find out more about how the International Transport Workers' Federation (ITF) is tackling the unfair treatment of seafarers following incidents and suspected maritime crimes

Thank you for contacting us!