ІМО продовжує роботу над підготовкою Керівництва із справедливого поводження з моряками, затриманими за підозрою у вчиненні злочинів на морі

25 жовтня відбулося друге онлайн засідання Кореспондентської групи з розробки Керівництва із справедливого поводження з моряками, затриманими за підозрою у вчиненні злочинів під час роботи на судні.

Зазначена Кореспондентська група утворена рішенням 110-ої сесії Юридичного комітету Міжнародної морської організації (ІМО) з метою розробки оновленого Керівництва, положення якого мають гарантувати дотримання прав моряків у разі їх затримання правоохоронними органами іноземних держав, у томі числі право на незалежну правовому допомогу, право мати перекладача, право на вільне на приватне спілкування з консулом та інші базові права.

Позицію Міжнародної федерації транспортників (ITF) в Кореспондентській групі представляв радник Голови ПРМТУ.Нагадаємо, що робота з підготовки нового Керівництва була розпочата саме з пропозиції ПРМТУ, підтриманої ITF та Міністерством закордонних справ України.

Українські моряки, на жаль, часто страждають від безпідставних затримань правоохоронними органами, у тому числі за підозрою у вчиненні контрабандних перевезень наркотичних речовин. В більшості випадків такі контрабандні перевезення організовуються транснаціональними злочинними групами. Моряки, особливо під час контейнерних перевезень, не володіють об’єктивною інформацію про вміст опломбованого митними печатками контейнера. Незважаючи на це, моряки арештовуються правоохоронними органами, часто на тривалий час без будь-якої подальшої компенсації та реабілітації за безпідставні затримання.

Впевнені, що жоден моряк не може бути безпідставно звинувачений у вчиненні злочину тільки за те, що виконує свою роботу. Кожен моряка повинен мати гарантовано право на справедливе поводження у разі затримання незалежно від його національності або місця затримання.

More news with tag #Seamen

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

"You can achieve any goal you want: women can do everything"

Since childhood, Kateryna Hoyman has dreamed of sea adventures. She spent every spare minute near the Black Sea, looking at the ships. This way, she felt like a part of this big world where every day brings new impressions and challenges. Thus, she decided that her future was connected with the sea.

Criminalisation: An International Issue

Find out more about how the International Transport Workers' Federation (ITF) is tackling the unfair treatment of seafarers following incidents and suspected maritime crimes

Thank you for contacting us!