Дозвіл на перетин кордону для моряків – пріоритет №1

Продовжуємо інформувати морську спільноту про ситуацію в Україні. 31 жовтня Голова ПРМТУ Олег Григорюк взяв участь в інноваційному гібридному семінарі «Making industry more attractive», який організував комітет з питань людського фактора у судноплавстві INTERTANKO (Міжнародна організація незалежних власників танкерів).

В семінарі взяли участь представники Міжнародної морської організації, ITF, представники агентств з наймання моряків та члени INTERTANKO, які висвітлили кроки, які вживаються для покращення роботи в морі.

Голова ПРМТУ звернув увагу присутніх на тих безпрецедентних викликах, з якими сьогодні вимушено стикаються українські моряки, та на можливих наслідках кризи заміни екіпажів, викликаної обмеженням на перетин кордону для українських моряків під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, що INTERTANKO активно займається дослідженням ринку та публікує незалежні оцінки основних тенденцій з питань безпеки мореплавання, техніки безпеки на суднах та попередження забруднення навколишнього середовища тощо.

Своєю чергою ПРМТУ вкотре наголошує на тому, що процедури перетину кордону для моряків, які прямують до роботи на суднах, мають працювати та закликає всіх учасників цього процесу не чинити перешкод.

Якщо ви стикнулися з перешкодами при проходженні процедури, зверніться до Профспілки.

More news with tag #Seamen

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

Thank you for contacting us!