Алгоритм оформлення дозволу для моряків

Затверджено Алгоритм оформлення дозволу для моряків від ТЦК та СП для перетинання держкордону України

Як вже раніше повідомлялося, за участі ПРМТУ, задля організації та уніфікації практики застосування військкоматами Постанови КМУ 992 від 02.09.2022 (щодо перетину моряками держкордону для роботи на морських суднах), було розроблено відповідний Алгоритм, який за сприянням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка було подано на затвердження до Генштабу ЗСУ.

І, наразі, затверджений алгоритм з’явився у доступі.

На жаль, не всі пропозиції ПРМТУ до проєкту документа були враховані у його фінальній редакції (звертаємо увагу на необхідність врегулювання питання про проставлення відповідних відміток у військово-облікових документах моряків одночасно з оформленням дозволу).

В той же час, сподіваємося, що Алгоритм буде якнайшвидше доведений до територіальних військкоматів для подальшої реалізації.

Нижче наводимо інфографіку щодо Алгоритму отримання дозволу.

https://storage.mtwtu.org.ua/.../K8ojGbH7U7vTyeVh...

ПРМТУ продовжує систематично надавати консультації та підтримку своїм спілчанам. У разі виникнення додаткових питань — звертайтеся до нас за телефоном (0482)429901 або пишіть на адресу електронної пошти claim@mtwtu.org.ua

More news with tag #Seamen

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

Thank you for contacting us!