Питання автоматизації обговорили на Конференції морської секції ITF

15 жовтня в рамках 44 Конгресу ITF пройшла Конференція морської секції ITF, на якій були порушені актуальні проблеми, з якими стикаються або зіткнуться в найближчому майбутньому моряки. Звичайно, основна увага була прикута до питань автоматизації та наслідків стрімкого розвитку технологій.

На Конференції було представлене дослідження, проведене Світовим морським університетом (WMU) спільно з ITF. Президент WMU Клеопатра Думбія-Генрі, яка раніше працювала в Міжнародній організації праці і була ідеологом створення MLC, 2006, зазначила, що технології - це один з аспектів нашого життя, від якого ми не можемо піти, тому морській освіті необхідно йти в ногу з часом і бути готовим до впливу автоматизації на працівників морського транспорту.

Жаклін Сміт, Морський координатор ITF, розповіла про пріоритетні напрямки роботи Морської секції федерації, серед яких виділила три напрямки: зростання і активізація чисельності, інноваційні кампанії, глобальна і регіональна політика.

Причому, кажучи про зростання та активізацію чисельності, пані Сміт особливу увагу приділила просуванню жінок-моряків і молодих моряків. Також вона наголосила на важливості інвестицій в розвиток навичок моряків, що відкриє для них нові можливості як на борту суден, так і на березі, з огляду на стрімкий розвиток автономного судноплавства. Так, дослідження WMA показує, що до 2040 року кількість суден, керованих штучним інтелектом виросте до 15%.

В рамках Конференції морської секції ITF кожна профспілка мала можливість внести свої пропозиції щодо напрямків роботи Секції. ПРМТУ внісла відразу дві пропозиції, які були озвучені Олегом Григорюком, Головою Чорноморської первинної профспілкової організації моряків, Першим заступником Голови ПРМТУ. Пропозиції ПРМТУ торкнулися реалізації білатеральних відносин в процесі взаємодії національних профспілок з метою представництва інтересів членів профспілки, а також захисту прав молодих моряків і докерів.

Більше новин з тегом #ITF

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!