В Україні може бути створений офіс МОП

Відбулося засідання Робочої групи 4 Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС, членом якої є представник Професійної спілки робітників морського транспорту України.

В засіданні взяв участь Координатор МОП в Україні Сергій Савчук. Він повідомив про те, що в березні цього року МОП припинила будь-яку співпрацю з рф.

Також зараз йде активне обговорення питання створення офісу МОП в Україні, що дасть можливість збільшення кількості працівників МОП в Україні, які б співпрацювали за багатьма питаннями, які потребують вирішення як в період воєнного стану, так і після його скасування.

У ході засідання обговорювалося питання про те, що у зв'язку з набуттям Україною статусу кандидата до вступу в ЄС, Україна має змінити свою соціальну політику в бік соціальної політики для людей за принципами ЄС.

Для цього потрібно імплементувати законодавство України з питань соціальної політики до всього законодавства ЄС у сфері соціальної політики ЄС, яке, в свою чергу, базується на Конвенціях МОП.

Тому Україні слід приділяти особливу увагу питанням ратифікації Конвенцій МОП, особливо оновлених та осучаснених.

More news with tag #In World

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Train of Remembrance Journey

The ETF (European Transport Workers' Federation) and the Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) organized a unique educational trip for young trade unionists to learn about the history of the Holocaust, analyze present-day events, and foster a new generation of leaders committed to building democracy and protecting human rights.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

Thank you for contacting us!